­
Praktijk Sterrenkind

ZWANGERSCHAPSYOGA

cursussen van 10 lessen
met Coby de Jong

Tijdens de zwangerschap maakt een vrouw allerlei lichamelijke en geestelijke veranderingen door. Ze bereidt zich voor op haar moederschap, op de komst van haar baby, samen met haar partner.

De cursus bestaan uit 10 lessen: 7 voor de vrouwen en 3 samen met partner.

In de 7 lessen voor de vrouwen worden zowel spier versterkende als spierontspannende oefeningen gedaan, die er op gericht zijn om het vertrouwen van de vrouw in haar eigen lichaam te vergroten.
De ademhaling is een belangrijke ondersteuning gedurende de gehele bevalling.
In de cursus krijg je ook informatie over de draagdoek, borstvoeding en de kraamtijd.
De yoga les ziet er als volgt uit: houdingsoefening(en), aandachtsoefening (waar ben ik gespannen, ontspannen), ademhalingsoefening(en), oefeningen voor het versterken en ontspannen voor arm/been/rug en bekkenbodemspieren. Elke les wordt afgesloten met een visualisatie/ontspanning.

In de 3 partnerlessen, die 1 x per maand worden gegeven, wordt aandacht besteed aan hoe de partner de vrouw kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en het geboorteproces, door gezamenlijke oefeningen en massages.
Er wordt praktische informatie gegeven over het gehele bevallingsproces en houdingen geoefend om de vrouw te supporten in het opvangen van weeën en te komen tot een goede ademhaling.

Na de zwangerschap en bevalling is er een reunie  om de baby ‘s aan elkaar te laten zien en de bevallingservaringen te delen.

 

­