­
Praktijk Sterrenkind

Waarom Babymassage?

In veel culturen heeft baby massage een eeuwenoude traditie.

Van oudsher is bekend dat pijnen en spanningen kunnen verdwijnen door liefdevolle aanraking.

Het doel van de massage is; het bevorderen van gezondheid, versterken van de communicatie tussen ouder en kind, het bevorderen van een goede groei van de botten en de spieren, een goede lichaamshouding voor het kind, een mooi lichaam.

De massage word ‘s ochtends gegeven om de spieren lekker los te maken en de baby huidcontact te geven, en de zintuigen te stimuleren en ‘s avonds om de baby tot rust te brengen en ontspannen te gaan slapen. De baby went aan het dagelijks ritueel en ziet er naar uit!

Baby massage is vooral fijn om contact met elkaar te ervaren; oogcontact en lichaamscontact. Verder kan baby massage helpend zijn bij krampjes of in slaap komen.

Sommige baby’s zijn gevoelig, of huilen snel, of slapen weinig of juist veel, of overstrekken zich. Babymassage kan deze ongemakken verhelpen. Belangrijk is wel om een arts of osteopaat in te schakelen bij problemen die bijvoorbeeld ontstaan zijn door een problematische geboorte, zoals b.v. bij voorkeurshouding, kiss syndroom, overmatig overstrekken, reflux enzovoorts.

Massage werkt preventief in het voorkomen van ziekte.
De voetjes, handjes en oortjes bevatten reflexpunten van het gehele lichaam.

Babymassage helpt de overgang voor de baby na de geboorte te vergemakkelijken. De geboorte is de eerste stevige lichamelijke aanraking.

De massage helpt de baby het bewustzijn van het lichaam te vergroten. Door het huidcontact tijdens de massage ervaart de baby de nabijheid van de moeder/vader. Door deze ervaring voelt het zich weer opgenomen in het geheel. Door geruststellende aanrakingen, waarin je ook met de baby praat, kun je de baby helpen de geboorte te verwerken.

Doordat de baby in de eerste drie maanden zelf nog weinig kan, help je hem/haar door middel van babymassage de bloedsomloop te stimuleren, de zintuigen te activeren, de spieren soepel te maken.

Babymassage kan zowel activerend zijn als ontspannend, afhankelijk van de conditie van de baby en de omstandigheden.

­