­
Praktijk Sterrenkind

Muurschildering Sterrenkind

In 2005 heb ik de moed gevat om met Sterrenkind te beginnen. Tot dan toe huurde ik overal ruimtes en op een gegeven moment leek het me fijn om een eigen toko te hebben.
Ik huurde een ruimte in de Prins Hendrikstraat en de opening was op moederdag 9 mei 2005. In 2010 viert Sterrenkind haar eerste lustrum; 5 jaar.

Ik was bezig met het inrichten van de zalen, en het afstemmen van de kleuren op elkaar met lampen, kleden en schilderijen.
Enkele weken na de opening belde een vrouw mij op en vroeg of ik behalve baby's ook peuters wilde masseren? Ze had namelijk een kindje geadopteerd uit China, een meisje. En dit meisje was gewend om in het kindertehuis massages te krijgen en het leek haar fijn voor dit kindje, ook mede voor de hechting, als zij massage zou kunnen leren geven aan dit meisje.

Ik zei: "Ja zeker, ik wil het zeker als mogelijkheid aanbieden, hoe is de naam van uw dochtertje?"
De mevrouw antwoordde: "Lotus",
Ik glimlachte, ik was namelijk net bezig geweest in mijn gedachten om een gedicht , geschreven door Anna Lamb, met de titel: lotusbloem, als muurschildering op de muur aan te brengen. Ik was daar in mezelf over aan het brainstormen.

Ik zei tegen haar: "Dat is ook toevallig, vanmorgen las ik een gedichtje van Anna Lamb, wat over een Lotus gaat, en ik was van plan om dit op de muur te gaan schilderen."

Waarop de mevrouw zei: "Ik ben muurschilderes" . We kregen allebei kippenvel, en werden allebei enthousiast. Dit kon niet meer toevallig zijn.
Dit zag ik als een teken voor de goede stap die ik genomen had om Centrum Sterrenkind te beginnen.

Daarna heeft ze de muurschildering gemaakt die bij het gedichtje: Lotusbloem hoort

Coby de Jong
­