­
Praktijk Sterrenkind

Keuzes !

In het dagelijks leven word ik ieder moment uitgedaagd om te kiezen tussen wat wenselijk  is, wat nodig is, wat ik wil, waar ik zin in heb.
Tegelijkertijd spelen er allerlei gewoontes, gedachtes, gevoelens en angsten een rol...
Laat ik het toe in mijn bewustzijn wat ik eigenlijk wil, durf ik wel wat ik wil, wat wil ik eigenlijk?

Wat vind ik belangrijk in mijn leven?
Nu ik dit jaar 60 ben geworden merk ik dat ik nu heel sterk het gevoel krijg dat het nu de tijd is om datgene wat ik in mijn leven wil realiseren, te doen.

Het voelt ook wel heel duidelijk en constructief. Wat vind ik echt belangrijk, wat past echt bij mij en wat wil ik uitdrukken in mijn leven?

In de jaren hiervoor voelde het meer als een experiment; alles was nog mogelijk en alles was spelen.
Nu wordt het echt serieus. Wie ben ik echt en wat wil ik realiseren?

Maar ook; Waar geniet ik van? Waar word ik gelukkig van? Waar houd ik van?
Welke activiteit in mijn leven doe ik uit compensatie – voor gemis in mijn leven –  en wat is echt?
Hoeveel tijd besteed ik aan privé en hoeveel aan mijn werk? Wat is eigenlijk het verschil tussen privé en werk? Hoe privé is mijn werk?

Ik merk dat ik de behoefte heb om het eenvoudig en overzichtelijk te houden.

Waar mijn passie ligt is spirituele pedagogiek en dan vooral rondom zwangerschap en geboorte. Ik ben een boek aan het afronden met mijn ervaringen van de afgelopen 20 jaar over spiritualiteit en zwangerschap en geboorte, daarin verwerk ik ook de ervaringen van zwangeren en jonge ouders.

Waar ik ook heel erg van geniet is het geven van zwangerschapsyoga en zwangerschapsmassage. Wat me ontroert is de communicatie tussen de a.s. moeder en de a.s. vader als ze in de les oefeningen doen met elkaar om bijvoorbeeld bewust te worden van de ademhaling of contact maken met het kindje.

Ik geniet ook intens van mijn 3 kleinkinderen; in 1 jaar heb ik 2 kleinkinderen gekregen! Ik maak slaapzakjes, brei truitjes en jurkjes en naai dekentjes en hansopjes. Ik heb het er druk mee. En dat naast mijn werk !!
Ook pas ik op en dat vind ik ook heel fijn èn belangrijk. Ik merk dat ik een hele sterkte band met mijn kleindochter (van 6) heb gekregen omdat we zo vaak samen zijn geweest.

Ik laat me in het maken van mijn keuzes leiden door mijn gevoel, mijn intuïtie en mijn geestelijke begeleiding. Waar heb ik nu zin in, waar is het nu het moment voor, wat voelt goed om te doen,  bijvoorbeeld, contact op nemen met mijn moeder, of met mijn vriendin, of even bij mezelf zijn.
Elk moment is er weer een kans voor een nieuwe keuze !

Super User
{rscomments option="com_rsblog" id="16"}
­