­
Praktijk Sterrenkind

Nog één kusje oma...

Nog één kusje oma...

Nog één verhaaltje oma,...
Mijn kleinkind logeert bij me en houdt van lezen en voorgelezen worden.

Nog één kusje oma,..
Ik breng haar naar bed en ze wil dat ik nog even bij haar blijf en met haar praat.

Nog één liedje oma...
we zetten de cd op van kinderen voor kinderen en zingen en dansen door de kamer. Zondagmiddag gaat ze weer naar huis, maar de liedjes klinken de hele week nog door mijn hoofd.

's Ochtends help ik haar met aankleden en haren kammen.
Ik help haar met haar legging, zij kan de rest zelf.
Ik kam haar haren, zij legt de speldjes klaar.

Na het ontbijt gaan we op de fiets (zij op haar eigen fiets) naar het zwembad.
Om de beurt kiezen we een activiteit uit;
In het kleuterbad, in het buitenbad, op de glijbaan, in het bubbelbad. Ze laat me zien hoe goed ze al kan zwemmen en dan is het weer tijd om naar huis te gaan.
We kleden ons aan in een badhokje, dat wel steeds kleiner lijkt te worden !

's Avonds 'moet' ik werken, ik zorg voor een mevrouw die dementerend is. Ik eet met haar samen en help haar 's avonds met uitkleden en naar bed gaan.
Ik dek haar toe, en stop haar in.  Ze geniet van de aandacht. We praten met elkaar. Ze vindt het moeilijk dat ik naar huis ga en als ik afscheid neem vindt ze steeds weer een reden om me nog iets langer bij haar te houden: Hoe laat is het? Wanneer kom je weer? Hoe ben je? Met de brommer of met de fiets? Wat voor weer is het? Ik stop haar nog even extra in en zeg haar welterusten en vertel haar dat ik er morgen weer ben.
In mezelf moet ik een beetje lachen, ik moet aan mijn kleindochter denken. Ze zeggen toch wel eens: “Oude mensen worden weer als kinderen”

Ik hou van mijn werk en van mijn leven, het is fijn om zorgzaam bezig te zijn en om van betekenis te kunnen zijn in het leven van een ander.

 

Super User
{rscomments option="com_rsblog" id="17"}
­