­
Praktijk Sterrenkind

 

 
Sterrenkind logo
Coby de Jong foto

Voorwoord

Naast werkzaamheden vanuit mijn praktijk Sterrenkind werk ik sinds 2 jaar ook als gastouder en zorg ik 3 dagen in de week voor 3 kindjes.
Toen ik de afgelopen week met deze kindjes in mijn achter tuin aan het spelen was met zand en water had ik een gevoel van vervulling; alsof alles samenkwam.
Alle elementen in mijn leven kwamen samen: mijn innerlijke en uiterlijke wereld, mijn werk en mijn privé, kinderen, natuur, spiritualiteit, geluk, liefde.
Ik voelde me helemaal in mijn element in mijn eigen huis, in mijn eigen tuin met kinderen.
Dit is wel eens anders geweest in mijn leven. Mijn leven werd vooral gekenmerkt door een zoektocht, een zoektocht naar liefde en vervulling.
In deze zoektocht naar zingeving kwam ik van alles tegen; waarheid, onwaarheid, liefde, schijnliefde.
Ik kan zeggen dat ik ‘het’ nu gevonden heb, ‘het geluk’.
Als ik mijn praktijk een nieuwe naam zou geven, zou dat ‘All Round’ zijn. Ook leuk symbolisch in relatie tot zwangerschap. Maar ik hou het nog maar even bij Sterrenkind.

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat in de periode van de zwangerschap en de babytijd de basis wordt gelegd voor vertrouwen in het leven. Dat was ook de reden dat ik – destijds- gekozen heb om met Babymassage te beginnen – 35 jaar geleden – toen mijn dochtertje werd geboren, daarna kwamen: Zwangerschapsyoga, Spirituele Pedagogiek, Spirituele ontwikkeling, Yoga, Meditatie. En nu heb ik het gevoel dat alles samenkomt: All round !
De cirkel is rond.

Nieuwe Blog

Mijn nieuwe blog, die je kunt vinden op de website gaat over patronen: patronen in je leven, patronen in de natuur.
Lees Patronen

Boek

'Hoe een kind van de hemel een kind van de aarde wordt'. is de titel van een boek dat ik nu schrijf. 
Alle ervaringen uit mijn praktijk van de afgelopen 20 jaar heb ik gebundeld in dit boek. Het is mijn plan om het dit en het volgend jaar af te maken. Ik ben op zoek naar een uitgever.
Op de site : www.spirituelepedagogiek.nl krijg je een indruk van de inhoud.


Het Programma

Op 29 augustus start praktijk Sterrenkind met een cursus Babymassage (3 lessen) in samenwerking met Ouder en Kind Café : Kunst & Kids. Locatie: Acaciastraat (in de voormalige bibliotheek)

Op zaterdag 1 september is er een introductie ochtend voor de cursus Spirituele Ontwikkeling.
Als je je bewustzijn wilt vergroten en gaan leven vanuit je hoger bewustzijn dan ben je van harte uitgenodigd.
Het doel van de cursus is om gedurende een jaar intensief betrokken te zijn bij je eigen ontwikkeling. In de cursus maak je (verder) kennis met spiritualiteit en leer je om deze kennis te integreren in je persoonlijkheid, zodat je kunt gaan leven vanuit je kern.
Deze cursus is ontwikkeld door Anna Lamb ( zie ook www.bispiritualiteit.nl) met wie ik een 30-jarige samenwerking heb gehad. Anna is in het voorjaar van 2016 helaas overleden.

Ook geef ik een cursus LOSK (Landelijke opleiding spirituele kinderhulp- en begeleiding). Volgend jaar september start er een nieuwe cursus. In september a.s. start ik met het 2e jaar van een lopende cursus LOSK.

Op 14 september start een Zwangerschapsmassage Opleiding. Deze opleiding bestaat uit 6 cursus dagen.
Als je de opleiding hebt gedaan, kun je een zwangere een ontspanningsmassage aanbieden. In de cursus worden de massages geoefend met een zwangere. Het is niet noodzakelijk om al een masseur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook zwangerschapsyoga docent zijn.

 

Inhoud

 • voorwoord
 • Cursus Babymassage >>
 • Intro Spirituele Ontwikkeling
 • Cursus Spirituele Ontwikkeling
 • Opleiding Zwangerschapsmassage
 • Opleiding LOSK 2e jaar
 • Opleiding Docent Babymassage
 • agenda
 • blog
 • privacy
Babymassage

Cursus Babymassage

Cursus van 3 lessen met Coby de Jong start 29 augustus.

Tijdens deze cursus leren de ouders massagetechnieken aan. Het is een prima manier om de natuurlijke band tussen jou en je baby te versterken.

Woensdag 29 augustus en 5 en 19 september 09.00-10,00u. kosten € 45,- in samenwerking met Ouder en Kind Café: Kunst & Kids.
Locatie: Acaciastraat 182 Den Haag

Meer info...

Spirituele Ontwikkeling

introductieochtenden 1 en 29 september

cursus van 12 zaterdagochtenden
met Coby de Jong start 6 oktober

Het doel van deze cursus is om je bewust te worden van de mens die je nu bent, de keuzes die je nu maakt en het leven dat je nu leidt. In het huidige leven maken we meestal keuzes vanuit ons denken en onze emoties. In deze cursus ga je aan de hand van de aangeboden lesstof en oefeningen ervaren hoe we deze keuzes ook kunnen maken vanuit contact met ons hoger bewustzijn. In de cursus gaan we uit van vorige levens; reïncarnatie, de weg van de ziel; hoe je uiteindelijk door de ervaringen die je opgedaan hebt in alle levens die je al geleefd hebt, geworden bent die je bent.

introductie ochtenden:
zaterdag 1 en 29 september tijden: 10.00 - 12.30 uur, kosten: geen

cursus: 12 zaterdagen 10.00-14.00 uur:  6 en 27 oktober, 1 en 22 december 2018, 19 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april, 18 mei, 22 juni en 14 juli 2019,  kosten: € 775,-

Meer info..

Zwangerschapsmassage

opleiding voor professionals van 6 dagen
door Coby de Jong start 14 september


In de opleiding is aandacht voor het spirituele en het fysieke. In andere culturen is het heel normaal als een zwangere regelmatig gemasseerd wordt en het is ook wetenschappelijk aangetoond dat massages tijdens de zwangerschap een positief effect hebben op het welzijn van moeder en kind. Je leert spirituele oefeningen toepassen voor de zwangere en haar partner en je krijgt ook informatie over de fysieke aspecten van de zwangerschap, zoals een voorliggende placenta. harde buiken, hoe ga je om met klachten van de zwangere, Wat zijn contra-indicaties? Hoe kun je een zwangere veilig masseren? De opleiding bestaat uit Bio-Release Massage, Spirituele Pedagogiek, Anatomie, de praktijk van de zwangerschapsmassage, Aromatherapie, Bach Bloesemtherapie, Voetzonereflexmassage, Gezichtsmassage.

Opleiding: 6 vrijdagen 10.00-14.00 uur: 14 september, 5 oktober, 9 november, 7 december 2018, 4 januari en 1 februari 2019, Kosten: € 575,- incl. cursusboekje

Meer info..

Docent Babymassage

Opleiding met Coby de Jong

De opleiding is bedoeld voor mensen werkzaam in de beroepsgroep ouder/kind als b.v masseur, kraamverzorgende, zwangerschapsyoga docent.
De opleiding bestaat uit: Spirituele Pedagogiek, de massages, opzetten van een cursus babymassage, anatomie, aromatherapie, bach bloesems, kinesiologie en reflexologie.  

Opleiding: 7x vrijdag 10.00-14.00 uur: 25 januari (10.00-16.00 uur), 1 en 29 maart, 19 april, 24 mei, 28 juni 2019 Kosten: € 675,- (inclusief een cursusboek)

Meer info..
 
 

LOSK 2e jaar

vervolgcursus van 10 zaterdagochtenden
met Coby de Jong

Deze Landelijke Opleiding Spirituele Kinderhulp en Begeleiding (LOSK) is bestemd voor ouders en voor mensen die beroepsmatig met kinderen werken. De opleiding omvat 20 zaterdagen verdeeld over 2 jaar 10.00-14.00 uur (20 dagdelen van 3,5 uur) en bestaat uit: Spirituele Ontwikkeling en Spirituele Pedagogiek

vervolgcursus (2e jaar):  22 september, 20 oktober, 24 november, 15 december 2018, 12 januari, 9 februari, 9 maart, 6 april, 11 mei en 15 juni 2019, 10.00-14.00 uur, Kosten: € 595,-

Meer info...

Agenda

 • wo 29/8 - start cursus Babymassage
 • za 1/9 - introductie Spirituele Ontwikkeling
 • vr 14/9 - start opleiding Zwangerschapsmassage
 • za 22/9 - start vervolgcursus LOSK
 • za 29/9 - introductie Spirituele Ontwikkeling
 • za 6/10 - start cursus Spirituele Ontwikkeling
 • vr 25/1/2019 - start opleiding Docent Babymassage

Privacy

We zijn druk bezig om de manier waarop wij met uw gegevens omgaan in lijn te brengen met de nieuwe Europese richtlijnen (AVG / GDPR). Met deze nieuwe nieuwsbrief zetten wij de eerste stappen in die richting. Zo kunt u met de linken onderaan de nieuwsbrief uw gegevens inzien en aanpassen.
Heeft u meer vragen over hoe we met uw gegevens omgaan stuur dan een mailtje naar .

Meer info..
Bezoek Sterrenkind's website
 

Praktijk Sterrenkind - Groot Hertoginnelaan 249 - 2517ET Den Haag
www.sterrenkind.com -

We verzenden deze nieuwsbrief naar al onze bestaande Sterrenkind relaties.
In het verleden heeft u aangegeven deze te willen ontvangen. Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen hoeft u alleen maar op de volgende link te klikken Unsubscribe.
Als u wilt weten hoe we met uw gegevens omgaan kunt u deze pagina. bezoeken

©2018 Praktijk Sterrenkind. All rights reserved.

 

 

­