­
Praktijk Sterrenkind
 
 
 
 
 
 
facebook        
 
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief Januari 2016

Snel naar startende cursussen en opleidingen

  • wo 6 jan. start cursus BABYMASSAGE >>>
  • ma 11 jan. doorlopende cursus ZWANGERSCHAPSYOGA >>>
  • za 23 jan. start opleiding DOCENT BABYMASSAGE >>>
  • wo 3 feb. start cursus BABYMASSAGE >>>
  • za 10 sept. start opleiding ZWANGERSCHAPSMASSAGE >>>
  • za 17 sept. start opleiding 2e jr LOSK SPIRITUELE KINDERBEGELEIDING EN -HULP

Sterrenkind in het Nieuwe Jaar

Ik kijk met enthousiasme terug op het afgelopen jaar. Ik ben blij met de nieuwe ontwikkelingen in mijn praktijk.
(Voor u -om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar- zijn er 10 vragen in de bijlage !).
De cursus LOSK (Landelijke opleiding spirituele kinderhulp en begeleiding)  is dit seizoen met 8 cursisten van start gegaan, en bloeit op tot een prachtige cursus. Voor het najaar van 2017 staat weer een nieuwe opleiding gepland !
Ook lanceer ik in het nieuwe jaar een nieuwe website waar alle informatie op beschikbaar komt over: Spirituele Pedagogiek. Spiritualiteit is vaak een beladen woord. Op deze website zal ik uitleggen wat het verschil is tussen spirituele pedagogiek en reguliere pedagogiek en ga ik de uitgangspunten van spirituele pedagogiek aan u uitleggen aan de hand van voorbeelden en gekoppeld aan de leeftijdsfasen.

U kunt in mijn praktijk ook nog steeds terecht voor zwangerschapsyoga, zwangerschapsmassage en babymassage; zowel in groepsverband als individueel.

Ik ontmoet u graag weer in mijn praktijk

                            * Coby de Jong *

Mozaiek Mandala
 

Docent Babymassage en andere opleidingen in Sterrenkind

Ben je werkzaam in een beroep waarin het omgaan met of de zorg voor baby's, zwangeren en kinderen centraal staat, dan zijn de Sterrenkind opleidingen een goede basis voor je. Maar ook als dat (nog) niet het geval is, maar je overweegt die kant op te gaan of een eigen praktijk op te zetten, dan zijn deze opleidingen een goede start. Het specifieke in de opleidingen van Sterrenkind is de spiritualiteit die als basis ligt onder de opleidingen. In september 2016 beginnen de opleiding Zwangerschapsmassage en het tweede jaar van de Landelijke Opleiding Spirituele Kinderhulp en Begeleiding (LOSK)
En als eerste start de opleiding van 7 zaterdagen tot Docent Babymassage

 

Cursus BABYMASSAGE
van 4 woensdagochtenden start  6 januari 2016.

  Cursus babymassage
   

Tijdens deze cursus leren de ouders massagetechnieken aan, maar het is ook meteen een mooie gelegenheid om na de geboorte van je kindje ervaringen uit te wisselen met andere ouders.
1e les: introductie
2e les: krampjes en hoe massage kan helpen
3e les: omgaan met huilen, massage ter kalmering van het zenuwstelsel
4e les: verwerking van de geboorte, hoe massage kan helpen de geboorte ervaring te verwerken.
Ook de onderwerpen huilen, de geboorte, gezondheid en ziekte worden behandeld. Voor meer informatie:  Klik hier

 

cursus ZWANGERSCHAPSYOGA
nieuwe doorlopende cursus start maandagavond 11 januari

Foto Zwangerschapsyoga  
   

Dit is een doorlopende cursus waarin u elk moment kunt instromen. Iedere maand is er een les met partner.
Tijdens de zwangerschap maakt een vrouw allerlei lichamelijke en geestelijke veranderingen door. Ze bereidt zich voor op haar moederschap, op de komst van haar baby, samen met haar partner.
In de lessen voor de vrouwen worden zowel spier versterkende als spierontspannende oefeningen gedaan, die er op gericht zijn om het vertrouwen van de vrouw in haar eigen lichaam te vergroten.
De ademhaling is gedurende de gehele bevalling een belangrijke ondersteuning . Voor meer informatie klik hier

 

DOCENT BABYMASSAGE
opleiding van 7 zaterdagen start  23 januari 2016

  babymassage
   

Deze opleiding met Coby de Jong en gastdocent is gebaseerd op Spirituele pedagogiek en Bio-release massage en is bedoeld voor mensen werkzaam in de beroepsgroep ouder/kind als b.v masseur, verpleegkundige, doula, zwangerschapsyoga docent, kraamverzorgende, gastouder of pedagogisch medewerker in het ziekenhuis.
De opleiding  bestaat uit: Spirituele Pedagogiek, De Massages, Anatomie, Aromatherapie, Bach Bloesems, Kinesiologie en Reflexologie, Opzetten van een Cursus Babymassage, Praktijk. Naast het geven van een cursus is Babymassage ook prima individueel toe te passen.
Voor meer informatie Klik hier

 

 Opleidingen Zwangerschapsmassage

Korte opleiding van 6 dagen door Coby de Jong en gastdocent voor mensen met een massage of yoga (voor)opleiding. Ook kunnen mensen deelnemen die in hun beroep met zwangeren werken en affiniteit of ervaring hebben met massage.
Zwangerschapsmassage kan voor de zwangere een goede ondersteuning zijn, zowel bij fysieke klachten als bij stress en emoties.
De opleiding bestaat uit Bio-Release Massage en Spirituele Pedagogiek.
Onderwerpen die aan bod komen: spirituele pedagogiek, anatomie, aromatherapie, bach bloesems, voetreflexmassage, bio release massage, oefenen van de massages, verdieping van de zwangerschapsmassage. De opleiding bestaat uit 6 zaterdagen van 10.00-14.00 uur en begint op 26 september.
Voor meer informatie Klik hier.
 

Ook in Sterrenkind: 'Kleertjes en knuffels'

Coby maakt van hele mooie stoffen, slaapzakjes, rokjes, kruippakjes, zonnehoedjes, ook op bestelling, ook voor speciale maten!

 

Slaapzakjes in verschillende dessins en in zomer- of winter uitvoering .

 
 
 

Zomerhoedjes in verschillende dessins..

 
 
 

Rokjes in diverse uitvoeringen en verschillende dessins.

 

Sterrenkind, praktijk voor zwangerschap, opvoeding en spiritualiteit

In praktijk Sterrenkind worden cursussen en opleidingen gegeven in groepsverband, maar ook individueel. Ook kunt u in Sterrenkind een afspraak maken voor een individuele massage en zwangerschapsmassage.
Sterrenkind is gevestigd op de Groot Hertoginnelaan en goed bereikbaar met openbaar vervoer..

 
 
 
 
­