­
Praktijk Sterrenkind

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

voor jou en je partner

Massage is heel ontspannend voor de zwangere vrouw.
In India wordt de zwangere vrouw wekelijks gemasseerd omdat dit kan bijdragen tot een ontspannen zwangerschap. In Nederland zijn we nog wat voorzichtig met het masseren van een zwangere vrouw, maar je merkt dat het maatschappelijk steeds geaccepteerder wordt.

Door massage kan de zwangere vrouw zich ontspannen, waardoor zij zich prettiger voelt.
Spanning die zich vastzet in haar schouders en rug kan van haar afglijden, waardoor haar spieren hun spanning kwijtraken. Door de ontspanning van de vrouw ontspant de baby ook.

In individuele lessen leert je partner hoe hij/zij jou kan masseren tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling.

Tijdens de zwangerschap ligt het accent van de massage op armen, benen, nek, schouders en buik  ligt de aandacht op het genieten en het ontspannen en loslaten. De massage aan de zwangere vrouw wordt in zijligging gegeven.

Tijdens de bevalling ligt het accent van de massage op de onderrug en benen.

De partner leert hoe hij de vrouw met enkele eenvoudige technieken een stuk verlichting kan bieden tijdens de bevalling, zoals bij rugweëen en beenweëen en omgaan met pijn.
Hij leert hoe hij de vrouw door zijn handen op bepaalde plaatsen op haar lichaam te leggen met haar aandacht naar haar lichaam te gaan waardoor ze meer contact krijgt met haar eigen lichaam.

­