­
Praktijk Sterrenkind

Coby over haar nieuwe boek

Boek coverHet is al een tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen. Ik ben al een tijdje ziek en ik heb besloten om tot 1 januari 2022 in retraite te gaan en geen activiteiten te ondernemen‍. Wat ondertussen wel doorgaat is het drukken en publiceren van mijn boek `Hoe een kind van de hemel een kind van de aarde wordt', spirituele wijsheden en ervaringen rondom zwangerschap en geboorte.

Het boek gaat over opvoeding, over bewust zwanger zijn, over contact met je baby in de buik, over bewust ouderschap, over je levensopdracht, over de zoektocht naar vervulling in je leven, over de vorming van je identiteit. Over de zinvolle leerprocessen tussen ouders en kinderen, over de zin van het leven, over liefde.
Coby: “Ik ervoer zelf tijdens het opvoeden van mijn kinderen behoefte aan verdieping en zingeving rondom zwangerschap en geboorte. Ook kom ik deze behoefte tegen bij zwangere vrouwen en hun partner. Veel mensen vragen zich af; wat is de zin van het leven? Bestaat er een leven na de dood? Waar ben ik voordat ik geboren word? Kiest een kind zijn ouders ? Waarom maak ik dit mee? Bestaan er vorige levens en zo ja, wat wil ik daar mee?

In het boek wordt het proces van sterven en (opnieuw) geboren worden beschreven, ook wel reïncarnatie genoemd. Uitgangspunt is de geestelijk oorsprong van het leven, en een evoluerend bewustzijn van de mens. De verbondenheid van de mens met een goddelijke bron, van waaruit hij innerlijke sturing ervaart.
Beschreven wordt hoe dit proces in zijn werk gaat, hoe een conceptie tot stand komt, hoe een kind bewust zijn ouders kiest, wat de redenen zijn voor kinderloosheid, wat de geestelijke achtergronden zijn van klachten in de zwangerschap en hoe er een gezamenlijk leerproces ontstaat tussen ouder en kind door de levens heen.
Aandacht wordt besteed aan de kinderwens, hoe bereid je je geestelijk voor op ouderschap, hoe communiceer je met je ongeboren baby, hoe heet je je kindje welkom en hoe bemoedig je het kindje tijdens de bevalling?

Ben je je er als aanstaand ouder van bewust dat je kindje al een eigen bewustzijn heeft? Zowel een volwassen bewustzijn als een kinderlijk onbevangen bewustzijn.
Hoe is de samenwerking tussen lichaam en geest tijdens de zwangerschap en geboorte? Uitgangspunt hierin is de eenheid van lichaam en geest. Het lichaam is de meest verdichte vorm van ons menselijk energieveld.

Hoe ontstaan klachten zoals stuitligging en zwangerschapsvergiftiging als je uitgaat van de eenheid die er bestaat tussen lichaam en geest? En hoe kun je herstellen van deze klachten? Hoe komt het als een baby te vroeg of over tijd wordt geboren? Hoe beleeft de baby de bevalling? Waarom heeft de ene vrouw geen pijn tijdens de bevalling en de andere vrouw wel? Hoe om te gaan met een vruchtwaterpunctie en allerlei onderzoeken naar verstandelijke of fysieke handicaps. Hoe is onze mening gevormd over handicaps? Wat is de geestelijke achtergrond van autisme of een verstandelijke handicap?‍"

Uitgeverij Obelisk
Het boek komt waarschijnlijk in de tweede helft van februari van de drukker. Uitgeverij Obelisk heeft het boek enthousiast ontvangen en verwacht dat het een bestseller kan worden.
Het artwork is klaar en de laatste hand wordt gelegd aan het redigeren en vormgeven van de tekst. Het verschijnt als paperback en telt zo'n 220 pagina's. Er zijn enkele illustraties opgenomen van werk dat Coby al wat langer geleden gemaakt heeft. Een van die werkjes is ook voor de omslag van het boek gebruikt.

Visualisaties
Als ondersteuning heeft Coby een aantal visualisaties ingesproken, die als oefening of meditatie bij het lezen beluisterd kunnen worden.

Bekijken Direct bestellen Meer informatie Uw winkelwagen

 

­