­
Praktijk Sterrenkind

Individuele behandelingen

voor kinderen en volwassenen:

  • Ontspanningsmassage
  • Energiebehandeling
  • Integratiebehandeling

Ontspanningsmassage: behandeling van het fysieke lichaam.

Een massage brengt je in contact met je gevoel. De huid bestaat uit allemaal zenuwuiteinden , die je in contact brengen met diepere lagen in je bewustzijn. Je lichaam is eerlijk; door de aanrakingen wordt je je direct bewust hoe het met je gaat.
Ook helpt een ontspanningsmassage voor de doorbloeding in de spieren en om spanningen bewust te worden en los te laten. Massage geeft diepe ontspanning en nieuwe energie. Fysieke klachten vinden vaak hun oorsprong in energetische blokkades. Vaak liggen de redenen voor het ontstaan van onze klachten in ons onderbewustzijn besloten en zijn verbonden met onze levensopdracht. Om hier achter te komen is aandacht en rust en stilte nodig.
Een massage kan gecombineerd worden met een energiebehandeling.

Energiebehandeling: werkt op het energielichaam

Een energiebehandeling werkt op het energielichaam en geeft meer rust en kracht in de persoonlijkheid.
Dit kan resulteren in het opruimen van blokkades en meer innerlijke rust om geestelijke impulsen tot in de persoonlijkheid te laten doordringen.
Ook kan er energie gegeven worden op plaatsen in het lichaam die aandacht vragen.

Integratiebehandeling: werkt op de integratie van ziel, geest en persoonlijkheid

Dit heeft ook een helende werking op het fysieke lichaam.

Bij het ontvangen van de integratiebehandeling kan meer opening ontstaan voor het besef van de eigen innerlijke kern, waardoor de geestelijke energieën meer doorstromen en werkzaam worden in de persoonlijkheid.
Het proces van innerlijke groei en ontplooiing wordt bekrachtigd door de integratiebehandeling.
De nadruk bij de integratiebehandeling ligt op de ontwikkeling van het bewustzijn.  In de bewustzijnsgebieden van de cliënt kan een belichting ontstaan van aanwezige schaduwzijden, blokkades, patronen, oude ziele pijnen. Het is niet aan de hulpverlener om dit proces te willen sturen, alleen de hulpvrager bepaalt wat nodig is en gebeurt. Niet de genezer geneest, maar de cliënt geneest zichzelf.
Tijdens het proces kunnen bepaalde emoties of gevoelens loskomen, het is goed om hier ruimte aan te geven, omdat er dan een proces van herkenning en verwerking op gaan treden.
Ook kunnen er fysieke reacties ontstaan.
De zuivering van het onderbewustzijn wordt gestimuleerd, dit kan leiden tot een steeds dieper contact met de eigen ziel en geest. Het proces verloopt in fasen, daarom wordt er ook een afspraak gemaakt voor 3 keer, met steeds een pauze van ongeveer 3 weken er tussen.

­