­
Praktijk Sterrenkind

COBY DE JONG

Coby heeft na haar opleiding SPH een aantal opleidingen gevolgd op het gebied van massage, yoga,  meditatie en spirituele genezing. In 1982 leerde ze Zohra Bertrand kennen.  Zohra Bertrand is de oprichtster van de geestelijke stroming Psychosofia. De ontmoeting met Zohra heeft  een grote invloed gehad op haar keuze voor haar huidige werk. Ook de samenwerking met Stichting BIS (Bewustwording en integratie van Spiritualiteit) legde verder de basis voor het werk in praktijk Sterrenkind.

Coby heeft een partner, is moeder van 2 volwassen kinderen en oma van een kleinkind.

Foto van Coby de Jong

Zwangerschap, geboorte en opvoeding.

Veel kennis over zwangerschap, geboorte en opvoeding heeft Coby opgedaan in haar deelname aan de Landelijke Werkgroep Spirituele Pedagogiek, Deze werkgroep is ontstaan vanuit Psychosofia (wijsheid van geest)

Al jaren geeft Coby cursussen Zwangerschapsyoga en Babymassage.
Daarnaast geeft ze 3 opleidingen: De opleiding tot docent babymassage, de opleiding zwangerschaps massage en de opleiding Spirituele Hulp en begeleiding aan kinderen (LOSK).

Zij is verbonden aan de stichting B.I.S. (bewustwording en integratie van spiritualiteit).  De Landelijke opleiding Spirituele Kinderhulp en begeleiding die Coby doceert is samengesteld door Anna Lamb, oprichtster van de Stichting BIS.

Babymassage

Coby geeft circa 25 jaar cursussen babymassage, ook enkele jaren in samenwerking met Florence Den Haag. Verschillende massagevormen worden in haar cursus geïntegreerd, afgestemd op de baby. Sinds 1988 geeft Coby de Opleiding Docent Babymassage. De opleiding Babymassage van Sterrenkind is een van de eerste opleidingen Babymassage in Nederland.

Coby schreef een aantal artikelen voor tijdschriften en heeft een DVD uitgebracht over Babymassage.

 [ artikelen ]

­