­
Praktijk Sterrenkind
 

Inhoud

Voorwoord
Cursus Babymassage
Opleiding Zwangerschapsmassage
Opleiding LOSK 1e jaar
Opleiding Docent Babymassage
Massages voor zwangeren 
Cadeaubon

Agenda

wo 12  juni
start Cursus Babymassage

vr 13 september
start Opleiding Zwangerschapmassage

za 1 februari 2020
start Opleiding LOSK

vr 14 februari
start Opleiding Docent Babymassage

 

Voorwoord

Houden van mezelf - kiezen voor mezelf
Deze week word ik 65. Een mooi moment om stil te staan bij mezelf. Houden van mezelf, natuurlijk ben ik het daar helemaal mee eens, je zou van jezelf moeten houden, dat is een voorwaarde om ook van je partner, je kind, je vriend(in), je werk te kunnen houden, ‘Houden van jezelf’ was voor mij altijd een abstract begrip, ik keek er afstandelijk naar. Het is niet zo dat ik het niet kon voelen, het was meer een ideaalbeeld van mij dan een realiteit in mijn leven.
Natuurlijk was er liefde in mijn leven, maar het was ook zo weer verdwenen, leek het.. En nu, wat is er nu veranderd, waardoor ik het wel steeds meer als een realiteit kan voelen? Als ik mezelf zie in de spiegel kan ik oprecht blij zijn, dan zie ik lichtjes in mijn ogen, dan ben ik blij met wie ik ben.
In het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met zelfgenezing. Ik heb een training en een opleiding gevolgd; de training bij Germaine Domatilia; Rust in je hoofd, ruimte om je heen waar ik heel veel aan heb gehad en nog… en de opleiding Traumaverwerking rondom de geboorte bij het Necleus College.

Ik stel mezelf iedere dag bewust de vraag: "Wat heb ik nu nodig om gelukkig te zijn? 
Ik ga met mijn aandacht naar mijn innerlijke kind en vraag wat zij nodig heeft om gelukkig te zijn.
Ik heb me gerealiseerd dat de natuur nooit haast heeft, daarom heb ik ook geen haast meer.
Ik geniet van de vogels in de tuin, van mijn partner, mijn kinderen en kleinkinderen, van mezelf, ik ben een blij ei…

Naar Blog... Houden van mezelf


Dit blije ei gaat na de zomer beginnen met het aanbieden van trauma verwerking van de bevalling voor echtparen. Houd de site in de gaten.
En verder geef ik in juni een cursus babymassage in Ouder & Kind Café Kunst & Kids.

 
 

Cursus Babymassage

Cursus van 3 lessen met Coby de Jong
In veel culturen heeft baby massage een eeuwenoude traditie. Van oudsher is bekend dat pijnen en spanningen kunnen verdwijnen door liefdevolle aanraking.
Tijdens deze cursus leren de ouders massagetechnieken aan. Het is een prima manier om de natuurlijke band tussen jou en je baby te versterken.
Babymassage kan zowel activerend zijn als ontspannend, afhankelijk van de conditie van de baby en de omstandigheden.

Woensdag 10.30-11.30u. kosten € 45,- 
Datums:  12, 19 en 26 juni
In samenwerking met Ouder en Kind Café: Kunst & Kids.
Locatie: Acaciastraat 182 Den Haag

Info en Aanmelden..

Opleiding
Zwangerschapsmassage

met Coby de Jong

In de opleiding is aandacht voor het spirituele en het fysieke. In andere culturen is het heel normaal dat een zwangere gemasseerd wordt en het is ook wetenschappelijk aangetoond dat massages tijdens de zwangerschap een positief effect hebben op het welzijn van moeder en kind. Je leert spirituele oefeningen toepassen voor de zwangere en haar partner en je krijgt ook informatie over de fysieke aspecten van de zwangerschap, zoals een voorliggende placenta, harde buiken, hoe ga je om met klachten van de zwangere, wat zijn contra-indicaties? Hoe kun je een zwangere veilig masseren?

Opleiding van 6 vrijdagen 10.00-14.00u.
Data: (wijzigingen voorbehouden): 13 september, 11 oktober, 8 november, 6 december 2019, 10 januari en 7 februari 2020 Kosten: € 575,- incl. cursusboekje

Meer info...
 

Landelijke opleiding Spirituele Kinderbegeleiding en -hulp 2020

met Coby de Jong
Deze Landelijke Opleiding Spirituele Kinderhulp en Begeleiding (LOSK) is bestemd voor ouders en voor mensen die beroepsmatig met kinderen werken. 
Opvoeden is een wederzijds groeiproces.
Je leert om zowel bij jezelf opgelopen beschadigingen in je jeugd te zien, te accepteren en te verwerken en daardoor meer openheid te creëren in de opvoedingsrelatie die je aangaat met je eigen kinderen en de kinderen die je (nu of in de toekomst) begeleidt.
Spirituele ontwikkeling
Dit deel van de cursus is erop gericht het spirituele mensbeeld te leren kennen en in zichzelf te herkennen. Algemene kennis van het spirituele mensbeeld komt aan de orde.
Spirituele pedagogiek
Dit deel van de cursus heeft als inhoud; kennis nemen van spirituele pedagogiek, waarbij extra wordt ingegaan op de bijzondere kenmerken van kinderen van deze tijd.

De opleiding omvat 20 zaterdagen verdeeld over 2 jaar 10.00-14.00 uur (20 dagdelen van 3,5 uur).

1e jaar: 10 zaterdagen 10.00-14.00 u.
1 februari, 7 maart, 28 maart, 18 april, 23 mei, 20 juni, 5 september, 3 oktober, 31 oktober, 28 november (wijzigingen voorbehouden)
kosten € 620,- (incl. cursusmateriaal)

2e jaar: 10 zaterdagen 10.00-14.00 u.
nader bekend te maken
kosten € 595,- (incl. cursusmateriaal)

Meer info...

Opleiding Docent Babymassage

met Coby de Jong
De opleiding is gebaseerd op Spirituele pedagogiek en Bio-release massage en is bedoeld voor mensen werkzaam in de beroepsgroep ouder/kind als b.v masseur, kraamverzorgende, zwangerschapsyoga docent, gastouder, doula, pedagogisch medewerker in het ziekenhuis, verpleegkundige.
De opleiding bestaat uit:
- SPIRITUELE PEDAGOGIEK
- DE MASSAGES
- OPZETTEN VAN EEN CURSUS BABYMASSAGE
- ANATOMIE,
AROMATHERAPIE,
BACH BLOESEMS,
KINESIOLOGIE en REFLEXOLGIE PRAKTIJK
Spirituele pedagogiek
De ontwikkeling van de ziel wordt behandeld vanaf de conceptie, in de gehele zwangerschap, tijdens de geboorte en in het eerste levensjaar.
Bio-release massage
Biorelease is een zachte massagemethode, die voortkomt uit de biodynamische therapie. Biorelase gaat uit van de eenheid in lichaam en geest en de samenhang tussen emoties en spierspanning. Het doel van biorelease massage is spieren tot ontspanning te brengen, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. De kunst is om je intuïtief af te stemmen op de baby en dìe massage te geven die het kind op dat moment nodig heeft. Dat kan een activerende of een ontspannende massage zijn.

Opleiding: 7x vrijdag 10.00-14.00 uur:
14 februari (10.00-16.00 uur), 6 maart, 3 april, 15 en 29 mei, 12 juni, 10 juli 2020
Kosten: € 675,- inclusief cursusboek

Meer info...

Massages voor zwangeren

De massages zijn zowel gericht op het verlichten van fysieke klachten zoals: misselijkheid, kramp (benen) en onrustige benen, slapeloosheid, alswel op psychische klachten zoals overbelasting en stress.

Duur ongeveer 1 uur
Kosten  € 60,- per massage.
Afspraak maken tel. 070-3657267
of email:

Zwangerschapsmassage voor jou en je partner

In individuele lessen leert je partner hoe hij/zij jou kan masseren tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling.

Duur vanaf ongeveer 1 uur
Kosten  € 60,- per uur.
Afspraak maken tel. 070-3657267
of  email: