­
Praktijk Sterrenkind

Verwerken van je bevalling

In twee consulten van circa anderhalf uur

Als je een kindje hebt gekregen en samen ouders bent geworden wil je het liefste terugkijken op een onbezorgde zwangerschap en een fijne bevalling.
In de praktijk is dat niet bij iedereen ook de werkelijkheid.
Dan kan EHBB (Eerste hulp bij verwerken van bevalling) helpen.

In de jaren dat ik zwangerschapsyoga geef organiseer ik ook altijd een reünie om de bevallingsverhalen met elkaar te delen.
Tijdens de reünie hoor ik heel vaak verhalen over complicaties of andere ongemakken, veel pijn of ingrepen waar je door overvallen bent geweest tijdens de bevalling.

Gelukkig helpt een goede voorbereiding op de bevalling om je goed te informeren en te oefenen in wat je kunt verwachten.
Toch kan het gebeuren dat de bevalling heel anders gaat dan je had gedacht en dat je nog met onverwerkte emoties zit waar je een oplossing voor zoekt.

Dit voorjaar heb ik de opleiding Eerste hulp bij verwerken van bevalling (EHBB) afgerond en ik heb nu het gevoel dat ik all-round hulp kan verlenen aan echtparen die heel graag hun bevalling op een positieve manier willen verwerken en hun leven weer willen oppakken en niet met schuldgevoelens en weggestopt verdriet willen terugkijken op hun bevalling.
Door de EHBB therapie samen te beleven kan de pijn verwerkt worden, waardoor zowel de vrouw als haar partner weer hun oorspronkelijke veerkracht en energie – zoals je dat van jezelf kende voor de geboorte van je kind – terug krijgen.

Wat kun je verwachten van de therapie?
Om dit te kunnen begrijpen is het goed om hier onbevangen in te gaan en niet te veel van te voren over na te denken, anders zou je jezelf kunnen blokkeren.
Het is belangrijk om te begrijpen dat tijdens een trauma je gevoel en je denken niet evenwichtig met elkaar zijn verbonden, je hoofd en je gevoel gaan allebei een andere kant op als het ware.
Je gevoelens kunnen de feitelijke situatie niet bijbenen, niet verwerken.  Mensen zeggen wel eens over een trauma; het leek wel alsof ik er zelf niet bij was met mijn gevoel, alsof ik toeschouwer was.
Tijdens de therapie gaan we het gevoel en het denken weer op een lijn brengen..

In het eerste gesprek gaan we de bevalling inventariseren; wat zijn de pijnpunten, wat wil je graag verwerken?
In het tweede gesprek gaat het erom dat  je alle issues die niet goed zijn gegaan ahw opnieuw kunt beleven, maar dan op een door jouw gekozen en gewenste wijze.Tarieven
2 consulten van + 1 ½ uur
à €70 p/uur

­