­
Praktijk Sterrenkind

De betekenis van mijn naam - Coby de Jong

De betekenis van mijn naam - Coby de Jong

De betekenis van mijn naam - Coby de Jong
Jaren geleden toen ik de opleiding Bio Release massage deed om massage therapeut te worden, kregen wij een opdracht van de docent om onszelf voor te stellen door de betekenis van onze naam te delen.
Ik ging nadenken over wat de naam Coby betekende voor mij, welke gevoelsinhoud de naam Coby voor mij had.

Mijn oma heette ook Coby, zij werd Cootje genoemd, ik word ook wel eens Cootje genoemd, maar dat mogen alleen mensen die dicht bij me staan.
Zoals vroeger gebruikelijk was - in katholieke gezinnen - werd de oudste dochter naar de oma van vaders kant genoemd en de tweede dochter naar de  oma van moeders kant. En ik was de tweede dochter en de oma van mijn moeders kant heette Coby.
Als ik alle letters van mijn voornaam op mijn praktijk Sterrenkind zou betrekken zou dat er als volgt kunnen uitzien:
C - staat voor de maan, de brenger van licht in de duisternis en ook voor Conceptie, Zwangerschap en Geboorte
O - staat voor heel, compleet en voor de zon, het schitterende licht van de zon en voor de O van Opvoeding
B - staat voor  Bewustzijn en ook voor Babymassage
Y - staat voor leiderschap, een voorbeeld, een leraar zijn en ook voor Yoga
En mijn achternaam zegt natuurlijk alles: altijd  JONG
Ik geef mijn aandacht aan jonge kinderen, aan het jonge leven .
In het begin van mijn leven stond ik verder niet zo stil bij mijn naam, ik dacht dat ik hem van mijn oma had gekregen en dat het voor mij niet zo'n betekenis had verder.
Maar nadat ik bewust werd gemaakt van de diepere betekenis van alle letters, ben ik mijn naam toch meer gaan waarderen.
Toen ik zwanger was van mijn dochter kreeg ik tijdens de zwangerschap een droom waarin ze mij haar naam vertelde. Hetgeen ik later van verschillende zwangeren heb gehoord die in de zwangerschap over de naam van hun kindje droomden.
Als je je als zwangere afstemt op je kindje dan kun je je intuïtief verbinden met de juiste naam voor het kindje. Het kindje heeft zijn karaktereigenschappen al in aanleg aanwezig in hem/haarzelf, je hoeft er als aanstaande ouders alleen nog maar contact mee te maken.
Ik ben nu heel blij met mijn naam, mede door de diepere betekenis.

Super User
{rscomments option="com_rsblog" id="21"}
­