­
Praktijk Sterrenkind

20 jaar !

Praktijk Sterrenkind bestaat 20 jaar !

1 januari 1997 - 1 januari 2017
Mijn praktijk Sterrenkind bestaat 20 jaar.
Een moment om even bij stil te staan.
Ik werkte 20 jaar geleden in een kinderdagverblijf en de toenmalige teamleidster zei tegen me: "Waarom begin je geen eigen praktijk?"
Ik gaf toen al zwangerschapsyoga en babymassage en huurde hier destijds allerlei ruimtes voor.
Ik aarzelde.. durfde niet zo goed.. had er wel veel zin in..
Vroeg aan mijn man of hij tijdelijk extra wilde werken om het gat wat ontstond als ik mijn baan opzegde, te dichten en waagde de sprong, wist niet wat voor mij lag, wel wat achter mij lag en wist dat ik dat niet meer wilde, een sprong in het onbekende.
Ik mediteerde een maand lang iedere avond op de invulling en de naam van mijn praktijk.
Tijdens een van de meditaties kwam de naam: 'Sterrenkind' omhoog. Deze naam kwam vanuit een diepe bron. Ooit had ik mezelf zo genoemd toen ik een brief vanuit mijn hoger bewustzijn aan mezelf schreef, hetgeen ik me pas later herinnerde.
In 1983, vlak na het overlijden van mijn vader,  kwam ik bij de praktijk van Zohra Bertrand; zij heeft Psychosofia opgericht, een geestelijke stroming in Nederland, wat betekent: wijsheid van geest en betekent dat ieder mens in contact met zijn eigen geestkracht , contact heeft met zijn eigen innerlijke bron en van daaruit alle antwoorden kan krijgen die hij nodig heeft om gelukkig te kunnen leven.

Tijdens een van de ontmoetingen die ik had met Zohra Bertrand zei ze tegen mij: "Jij zult met je handen warmte aan mensen geven."
Ik begon in mijn praktijk met het lesgeven aan 1 zwangere, 3 maanden lang, toen kwamen er 2, toen 3, toen 4 en langzaam begon mijn praktijk te groeien op natuurlijke wijze... . 1 groepje zwangeren, 2 groepjes, 3 groepjes...
En babymassage; eerst 1 groepje, later masseerde ik bijna dagelijks baby's, ook in ziekenhuizen, kinderdagverblijven.
Ik heb in mijn praktijk de afgelopen 20 jaar veel baby's, zwangeren  en andere volwassenen  gemasseerd en met mijn handen warmte gegeven.

Mijn praktijk voelt nu voor mij ALL ROUND,  ik voel me helemaal happy in mijn praktijk.  Alles komt samen, spiritualiteit, zwangerschap, creativiteit.
Wat nieuw is ontstaan in het afgelopen jaar is mijn liefde voor het naaien van kleding. Eerst deed ik dit alleen voor mijn kleinkinderen, maar nu ben ik zelf een kledinglijn begonnen: Kleertjes en Knuffels. Eerst dacht ik dat ik alleen 'mocht' naaien in mijn vrije tijd; in vakantie en op zon- en feestdagen. Nu gun ik het mezelf om het altijd te 'mogen' doen.

Er zijn nog wel nieuwe paden die ik wil ontdekken: spirituele  genezing, meditatie, uitdiepen van de cursus spirituele ontwikkeling, de cursus Landelijke Opleiding Spirituele Kinderhulp en Begeleiding die ik geef in samenwerking met BIS, het uitgeven van mijn boek..

Dit jaar wil ik mijn boek 'Spiritualiteit rondom de geboorte'  uitgeven.  Ik voel me gelukkig met de inhoud en heb een manier gevonden hoe ik alle hoofdstukken met elkaar kan verbinden. Ik ben nu bezig met de finishing touch en de vormgeving en dan nog een uitgever zoeken !

In januari van het vorige jaar is mijn vriendin Anna Lamb overleden. Ik mis haar . Zij was mijn maatje in mijn werk en we waren vriendinnen. Ze heeft prachtige cursussen samengesteld , waar ik er een van geef (Losk) en Anna heeft ook mooie visualisaties gemaakt die je ondersteunen tijdens je innerlijke ontwikkeling.

Al met al ben ik erg blij en trots met het resultaat van mijn praktijk en heb er zin in om het nog verder te verdiepen en uit te breiden.

Super User
{rscomments option="com_rsblog" id="19"}
­