­
Praktijk Sterrenkind

Genezen van borstkanker

Coby

In 2006 werd bij mij de diagnose 'borstkanker' gesteld. Ik kreeg een operatie, bestraling en chemokuur. In het jaar daarvoor was ik begonnen met het verwezenlijken van mijn levensdroom; een eigen centrum op het gebied van spiritualiteit en ouderschap.
Je zou zeggen; als je je hart volgt kun je toch niet ziek worden. Ja, dus toch.

In de tijd daarvoor had ik wel waarschuwende dromen gehad over muizen die nesten bouwden in het huis en het werden er steeds maar meer. Ik wist niet zo goed wat ik er mee aan moest.
En na enige overwegingen besloot ik -samen met mijn partner - in mijn droom om het grof vuil te laten komen (staat symbool voor chemo)
Ik weet nog dat ik uit het raam stond te kijken - in mijn droom - hoe het grof vuil werd weggereden en ik reed er achter aan om te kijken waar ze het naar toe brachten.

In mijn herstelproces kreeg ik nog meer dromen. 1 Droom ging over een kaal huis, we zaten op het cement en er waren grote lege kamers ; stond dit symbool voor hoe de chemo in mijn lichaam had huisgehouden? Er was een leegte in mij ontstaan.

Een andere droom vlak voor de operatie: Ik droomde dat de chirurg afbelde en zei dat de operatie niet hoefde. Ik stond er op dat de operatie werd uitgevoerd, ik had me er helemaal op voorbereid. Ik zei tegen de chirurg in mijn droom ; "Wilt u voorzichtig zijn met mijn lichaam?" "Mijn lichaam is heilig".

Tijdens mijn herstelproces kreeg ik een droom waarin ik oefende met mannelijke en vrouwelijke energie. Op het einde van de droom ontmoette ik een vrouw en een kind en de vrouw had in prachtig natuursteen iets geschreven:
slapen: innerlijke rust, dru yoga; innerlijke vrede en geluk; levensvreugde. Ik heb het gevoel dat dit mijn innerlijke waarden zijn waar ik zuinig op moet zijn en die mij tijdens mijn herstelperiode zouden ondersteunen.

Toen veranderden m'n dromen, eerst werden de kamers in mijn huis steeds mooier, daarna droomde ik dat het hele huis weer helemaal was ingericht. Ik hing het laatste schilderij aan de muur en liep door m'n hele huis. De kamers zagen er heel gezellig uit met kleden op de vloer en waren mooi van kleur. Alle kamers waren met elkaar verbonden en grensden aan een binnentuin. Ik werd heel gelukkig wakker en realiseerde me dat ik een ziekte had overwonnen!

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens een vakantie in Oostenrijk aan het einde van deze moeilijke periode.

Coby de Jong
­