­
Praktijk Sterrenkind

Sterrenkind

Een tekening van Hoe is de naam Sterrenkind ontstaan?

In de jaren '90 was ik me aan het bezinnen op mijn toekomstige werk. Mijn vader was overleden in 1981, ik had een massage opleiding gedaan, ook een opleiding tot spiritueel genezer; samen met mijn man Menno vormden we een gezin met 2 jonge kinderen en ik was lid van de landelijke werkgroep Spirituele Pedagogiek.

In deze werkgroep verdiepten we ons in allerlei opvoedings vraagstukken; zoals oorzaken van ADHD, autisme, maar ook gericht op zwangerschap; hoe kan er zwangerschapsvergiftiging ontstaan, of is het toevallig als het kindje in een stuitligging lig?
Ik vroeg me af waar mijn speciale talenten zouden liggen en het beste tot uitdrukking konden komen. Hiervoor had ik al verschillende beroepen gehad: Kokkin in een natuurvoedingsrestaurant, peuterspeelzaalleidster, spelleidster in een kinderziekenhuis... Ook was ik op zoek naar een geschikte naam voor mijn praktijk.
Ik ging elke dag 's avonds mediteren en richtte me naar binnen met deze vraag: Hoe kan ik mijn essentie het beste tot uitdrukking laten komen in mijn werkzaamheden?
Na enkele weken meditatie ging er bij mij een licht branden en kwam een naam naar boven: Sterrenkind. Vanaf dat moment heb ik mijn praktijk - nu centrum - Sterrenkind genoemd.
Nu is de naam Sterrenkind gemeengoed, het betekent nu:
nieuwetijdskind, maar dat was het nog niet in de beginjaren '90
Ik herinnerde mij een bezoek van Menno en mij en onze kinderen Mariken en Arland naar het eiland Iona; Arland was toen nog maar 6 weken oud, het was in de herfst van 1986.
We volgden een workshop om ons ware potentieel te ontdekken.
Ik weet nog dat we de opdracht kregen om een brief aan jezelf te schrijven alsof je God was en vanuit die positie naar jezelf zou kijken.
De aanhef van mijn brief was: Lief Sterrenkind.

Dit was ik vergeten toen ik begin jaren '90 de naam van mijn praktijk Sterrenkind in een meditatie doorkreeg. Die naam had ik dus ook al een keer aan mezelf gegeven.

Coby de Jong
­